Crossfit nuldertien

Elk jaar Organiseert CrossFit nulDertien CrossFit4Gijsje.

Tijdens CrossFit4Gijsje wordt er aandacht besteed aan de Stichting Gijsje Eigenwijsje door middel van een CrossFit-marathon. Gedurende 10 uur laten meer dan 100 atleten uit het hele land zich sponsoren en doorlopen zij een speciale CrossFit workout. Daarnaast worden er gedurende de dag loten verkocht voor de trekking van de loterij aan het eind van de dag.

Dit alles om geld om te halen voor de stichting om zo nog meer kinderen te kunnen helpen!

Over Gijs Baeten

Gijs Baeten was een levenslustig, pienter kind dat opgroeide in een warm gezin. Op 11 augustus 2011 kreeg hij op 8 jarige leeftijd te horen dat hij hersenstamkanker had en nog maar 3 tot 6 maanden te leven zou hebben.
Na een intens ziekbed is Gijs op 30 december 2011, kort na zijn 9e verjaardag, overleden.

Na het bericht over de ziekte van Gijs belandde het gezin in een onwerkelijke situatie. De wereld ging op z’n kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart maakten sinds dat moment een zeer intensieve en emotionele tijd door.

polaroid-gijs-01

Voor Gijs werd veel georganiseerd. Zijn moeder: “Gijs hoefde maar te zeggen ‘ik zou graag…’ en het werd door familie en vrienden geregeld. Niets was te gek. Zo kon Gijs soms het ziek zijn helemaal vergeten en gewoon kind zijn, samen met zijn broer Bart”. Tijdens zijn ziekbed is Gijs twee keer met zijn broer en ouders naar een vakantiehuis geweest, een keer aan zee en een keer in het bos. Even er tussenuit, een mogelijkheid die hen vanuit de naaste omgeving werd geboden.

Deze uitstapjes betekenden letterlijk even weg van de hectiek, weg van drukte, weg van ziekenhuis, weg van de ziekte. Maar bovenal samen met elkaar zijn. ‘Genieten’ onder die moeilijke omstandigheden.

Gijs genoot van elke gerealiseerde wens en van de weekjes weg, maar realiseerde zich maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend was. Hij zei steeds dat hij zo gelukkig was met zo’n ‘warm nest’ van familie en vrienden. Het was daarom zijn nadrukkelijke wens om andere kinderen ook dat beetje geluk te gunnen. Samen met het gezin een weekje weg en te genieten van het ‘warme gevoel’. Daarin was Gijs heel stellig. In de laatste fase van zijn leven was hij erg bezig met zijn eigen stichting: “Gijsje Eigenwijsje”.

Na het overlijden van Gijs hebben zijn ouders ervoor gezorgd dat Gijs’ wens werkelijkheid werd.
Zij hebben het initiatief genomen en deze stichting opgericht.

Voor meer info kun u gaan naar: http://gijsjeeigenwijsje.com

CrossFit heeft een traditie om voor gevallen helden een speciale workout te creëren. Zogenaamde “Hero Workouts”. In die traditie hebben wij de CrossFit4Gijsje Workout in het leven geroepen.

Ter ere van Gijs zijn geboorte datum: 12-december-2002.

Alle atleten zullen in totaal 2002 meter hardlopen op gebroken door 4rondes van 12 herhalingen van verschillende oefeningen. Een uitdagende workout voor elke atleet, maar een workout voor het goede doel hoeft niet makkelijk te zijn.

CrossFit4Gijsje 2016

In 2016 was de eerste editie en hebben we een prachtig bedrag van €4657 opgehaald. Daarmee konden heel veel kinderen weer even vergeten dat ze ziek zijn.

Hiernaast een kleine impressie van deze eerste editie van Crossfit4Gijsje. Klik hier voor alle foto’s