Crossfit nuldertien

Zij kregen energie!

Naam, en leeftijd van hem: Martijn, 29 jaar
Naam, en leeftijd van haar: Manon, 23 jaar
Gezinssituatie: Samenwonend
Hoe lang zijn jullie samen?: Bijna 1 jaar
Hoe lang zijn jullie al lid?: Martijn ongeveer 1.5 jaar en Manon 1 jaar

Waarom hebben jullie samen ooit gekozen voor CrossFit?
We hebben elkaar ontmoet in de box van Nuldertien, we zijn dus niet samen gestart, maar het heeft ons wel samen gebracht.
Overigens ging ons eerste gesprek niet eens over CrossFit, maar over een andere gezamenlijke hobby, duiken!

Manon: ik was al een poosje zoekende naar een passende sport, maar ik wist niet zo goed wat ik wilde, behalve sterker worden. Uiteindelijk via via bij CrossFit uitgekomen en blijven plakken in de box.
Martijn: na lang gehockeyd te hebben, en daarna de sportschool bezocht te hebben zocht ik iets waar ik uitgedaagd en gemotiveerd werd om het uiterste uit mezelf te halen. Uiteindelijk ook via via in de box terecht gekomen en blijven hangen

Wat is er zo leuk aan samen crossfitten? Waarom zouden jullie het andere koppels aanbevelen?
Buiten het bloed, zweet en tranen delen we de dagen na een training de spierpijn! Zonder grappen, het is niet zo zeer leuk om samen te trainen, maar wel leuk om de zelfde sport leuk te vinden. Natuurlijk zijn de buddy wod’s wel leuk, samen tot het gaatje gaan!

Heeft CrossFit invloed op jullie dagelijkse leven. Zo ja, op welke manier?
We werken beide onregelmatig, dus het is fijn dat we de sport beide leuk vinden en hier dus samen naar toe kunnen gaan.
Daarnaast hebben we beide een lichamelijk wat zwaarder beroep en merken we dat CrossFit ons lichaam sterker heeft gemaakt en dat we minder last hebben van o.a. rugklachten

Welke workout of beweging vinden jullie nu het allerleukste en welke wil je nog onder de knie krijgen?
Martijn: Ik vind het lekker om mijn grenzen op te zoeken door een steeds hoger gewicht te vinden en hierdoor te ervaren dat ik steeds sterker word. Mijn favorieten zijn dan ook de Floorpress, Deadlift en slepen. Ik zou graag beter worden in technische bewegingen als de overhead squat.

Manon: Alle oefeningen waarin de squat zit en het deadliften. Waarom ik dit leuk vind? Omdat deze me goed af gaan ;)!
Ik zou graag beter worden in push –en pull-ups, gewoon, omdat ze op het oog zo simpel lijken, maar ze me veel moeite kosten.

Wat vinden jullie het allerleukste aan CrossFit NulDertien?
De goede, gemotiveerde begeleiding en de gezellige sfeer voor, tijdens en na de training!

 

 

Naam, en leeftijd van hem: John, 42 jaar
Naam, en leeftijd van haar: Simone, 38 jaar
Gezinssituatie: Getrouwd met 3 kids
Hoe lang zijn jullie samen?: 23jaar
Hoe lang zijn jullie al lid?: Bijna 1 jaar

Waarom hebben jullie samen ooit gekozen voor CrossFit?
We waren een paar maanden bezig met een PT in een klein groepje toen deze er mee stopte. Deze trainingen hadden wel iets weg van crossfit. Simone ging op zoek naar iets vergelijkbaars/uitdagends en hoorde via via over het bestaan van crossfit. Zij is toen op internet gaan zoeken en kwam bij Crossfit NulDertien terecht.  Simone kwam iedere keer dood moe maar zo voldaan met een enorme smile op haar gezicht thuis dat na een week of 4 John ook zich heeft ingeschreven. 

Wat is er zo leuk aan samen crossfitten? Waarom zouden jullie het andere koppels aanbevelen?
We crossfitten niet vaak samen maar delen inmiddels een passie. We hebben het er vaak over, weten inmiddels wat het is, stimuleren elkaar, zijn enthousiast voor en met elkaar over alle nieuwe records die we zetten. Gezellig kletsen als de ander gesport heeft, je spreekt dezelfde crossfittaal, dit is handig en leuk! Als dit niet zo was, zou dit een heel andere beleving zijn geweest. We snappen zelfs als de ene er van baalt dat hij maar 1x heeft kunnen trainen die week ipv 2x. En kennen het fijne gevoel van wel getraind te hebben en tot het gaatje gegaan te zijn.

Heeft CrossFit invloed op jullie dagelijkse leven. Zo ja, op welke manier?
Zijn veel meer met sporten en gezonde lifestyle bezig. Zijn veel fitter dan een jaar geleden, Simone zit mede door crossfit beter in haar vel, haar zelfvertrouwen is gegroeid, vertrouwen in haar eigen kunnen groeit mede door de positieve inzet van de coaches.

Welke workout of beweging vinden jullie nu het allerleukste en welke wil je nog onder de knie krijgen?
John vindt de circuitjes het allerleukste, zoals bijvoorbeeld de workout voor CrossFit voor Gijsje. Hij wilde voor het einde van dit jaar 10 pull ups kunnen zonder elastiek, dit zijn er inmiddels al veel meer! Zijn uitdaging voor komend jaar zet hij op de handstand push up.

Simone vindt het allerleukste om zichzelf iedere keer uit te dagen, dan wel met meer gewicht, dan wel met meer herhalingen. Haar benen zijn sterker dan haar armen/schouders, deze sterker maken is de uitdaging voor komend jaar; Ze zou heel graag voor haar 40ste de handstand kunnen en 5 pull ups zonder elastiek.  

Wat vinden jullie het allerleukste aan CrossFit NulDertien?
De community en met zijn allen met hetzelfde bezig zijn. Dat we trainen op ons eigen niveau en dat er steeds voor uitdaging wordt gezorgd. Gevarieerde trainingen, regelmatig ook buiten trainen ondanks donker/hitte. De events die georganiseerd worden, we hebben zelfs besloten komend jaar aan de (halve) murph mee te gaan doen en niet dat weekend weg te gaan! En dat onze kids ook heel welkom zijn om af en toe mee te komen naar de box!

 

Beroep: Administratief Medewerkster
Leeftijd:27
Gezinssituatie: Alleenstaande moeder
Doet al CrossFit sinds: maart 2016
Ging crossfitten met als doel: fit, sterk en energieker te worden. zowel fysiek als mentaal

 

Welk beeld had jij over CrossFit voordat je eraan begon? Klopte dit beeld?
Ik deed al veel aan Fitness, maar ik miste de uitdaging. Ik wilde een stap vooruit nemen en groeien. Na een gesprek met een vriend en het kijken van een crossfit filmpje was ik eigenlijk een beetje te angstig om er aan te beginnen. Ik dacht dat het te hoog voor mij gegrepen was. Na mijn 1ste echte training was ik eigenlijk al meteen verkocht.  Mijn beeld klopte totaal niet. Crossfit is voor iedereen. Op welke niveau dan ook en als je de wilskracht hebt om iets te bereiken, je lichaam wilt leren kennen en mentaal als fysiek wilt groeien is een crossfit een echte aanrader!

Wat vind je het allerleukste aan CrossFit NulDertien?
Ik vind het aller leukst aan crossfit nul dertien dat  we met zn alle één groep zijn.
Of dat je nou al jaren traint of net komt kijken. We zijn allemaal totaal verschillende typetjes op eigen niveau, maar eenmaal aan het trainen staan we allemaal gelijk! We steunen en pushen elkaar tijdens de moeilijkste oefeningen. We hebben vertrouwen in elkaar en klimmen samen omhoog.

Wat heeft CrossFit jou gebracht tot nu toe en wat zou je nog graag willen bereiken?
Sinds dat ik crossfit doe merk ik aan mezelf dat ik mentaal sterker ben geworden.  Mijn zelfbeeld is enorm veranderd en ik geloof en vertrouw meer in mezelf. Het is fijn dat mensen je niet zien als de alleenstaande moeder, maar als de sterke vrouw, zowel fysiek als mentaal.

Waarom raad je CrossFit aan anderen aan?
Ik raad crossfit aan anderen omdat het duidelijk laat zien dat je meer kan dan dat je eigenlijk van jezelf verwacht. opgeven is geen optie.

Wat is je favoriete beweging en welke beweging zou je graag onder de knie krijgen?
Wall balls en squatten vind ik enorm leuk om te doen.  Mijn Pull ups zou ik vraag willen verbeteren. Het lijkt me erg gaaf om het te kunnen zonder elastiek.

 

Beroep: Supervisor
Leeftijd: 31
Gezinssituatie: Alleenstaande vader
Doet al CrossFit sinds: januari 2017
Ging crossfitten met als doel: ergens sporten waar ik me goed bij voelde en weer fit worden. 

 

Welk beeld had jij over CrossFit voordat je eraan begon? Klopte dit beeld?
Mijn beste vriend zat al een jaartje of 2 bij crossfit dus had er al veel over gehoord. Maar dacht dat fit for free goed genoeg was. Daar had ik me dus wel een beetje in vergist haha.

Wat vind je het allerleukste aan CrossFit NulDertien?
Het beste is toch wel de kleine gemeenschap en de sfeer onderling, plus de goede coaching en het warm gevoel wat mensen elkaar geven. Zeker ook als er nieuwe leden bij komen! dat is echt DE kracht. Als je fit wilt worden/afvallen en daar ook nog eens bij wilt lachen terwijl het soms zeer doet dan had je allang ingeschreven moeten zijn! Ik denk soms was ik nog maar 20

Wat heeft CrossFit jou gebracht tot nu toe en wat zou je nog graag willen bereiken?
Ben begonnen met 2x in de week. Snel werd dat 3x en nu onbeperkt  Werd al snel een stuk sterker en voelde voldoening na elke les. Ben nu al zo’n 8 a 10kg kwijtgeraakt wil nu alleen maar fitter en beter worden. Zelfs af en toe een wedstrijd of toernooitje mee doen!

Waarom raad je CrossFit aan anderen aan?
De sport is zo veelzijdig dat je altijd uitgedaagd wordt. Je komt nooit op een punt dat je klaar bent. Je kan blijven leren en groeien. De lessen zijn goed opgebouwd en natuurlijk is er een super sfeertje in de community van NulDertien maar ook de samenwerking met omliggende boxen maakt het de leukste Box van Tilburg.

Wat is je favoriete beweging en welke beweging zou je graag onder de knie krijgen?
Snatch is toch echt de mooiste en meteen de moeilijkste beweging. Vind het heerlijk om alle barbell bewegingen steeds beter te krijgen! (ooit komt het goed toch?)

 

Beroep: Receptioniste
Leeftijd: 31
Gezinssituatie: Single
Doet al CrossFit sinds: februari 2017
Ging crossfitten met als doel: strakker fitter worden.

 

Welk beeld had jij over CrossFit voordat je eraan begon? Klopte dit beeld?
Het woord Crossfit creëerde bij mij het beeld van een Drill Sergeant die tegen je schreeuwt en je tot het uiterste drijft. Waarom ik toch lid ben geworden? Tja, voor mij werkt dat nu eenmaal. Mijn beeld en de realiteit kwamen tot op zeker hoogte overeen. Ik word gepushed wanneer ik dat nodig heb maar op een positieve manier!

Wat vind je het allerleukste aan CrossFit NulDertien?
Heel cliché maar dan moet ik toch echt zeggen de community spirit en de buitengewoon goede coaching.

Wat heeft CrossFit jou gebracht tot nu toe en wat zou je nog graag willen bereiken?
Na 1 les was ik verkocht en ben ik direct gestopt met roken want ja fanatiek willen worden in Crossfit en pakjes Camel wegpuffen gaat nu eenmaal niet samen in mijn ogen. Verder groei ik door Crossfit in alle opzichten: ik word sterker, fitter en heb veel meer energie.
Ik wil nog zoveel bereiken en leren maar als ik dan 1 ding zou moeten noemen is mijn doel voor 2017: 1 pullup zonder elastiek!

Waarom raad je CrossFit aan anderen aan?
Omdat het uitdagend en divers is maar ook snel resultaat biedt.

Wat is je favoriete beweging en welke beweging zou je graag onder de knie krijgen?
Ik heb niet 1 echte favo beweging maar ik vind de les vooral leuk als er tijd aan verbonden is. Iets zo snel mogelijk doen motiveert mij altijd.

 

Beroep: Stucadoor/Ondernemer
Leeftijd: 44
Gezinssituatie: Getrouwd met 2 kids
Doet al CrossFit sinds: december 2016
Ging crossfitten met als doel: wilde fitter worden.

 

Welk beeld had jij over CrossFit voordat je eraan begon? Klopte dit beeld?
Eigenlijk wist ik niet wat Crossfit was. Wat ik ervan wist was misschien maar 5% van wat het daadwerkelijk is. De lessen, community en de coaches hebben me ogen geopend en laten zien wat een prachtige sport CrossFit is.

Wat vind je het allerleukste aan CrossFit NulDertien?
De gezelligheid gecombineerd met de leuke oefeningen zijn voor mij de ideale combi. Al ga ik voorlopig nog maar 1x per week. Ik kijk er de hele week weer naar uit!

Wat heeft CrossFit jou gebracht tot nu toe en wat zou je nog graag willen bereiken?
Ik train nu helaas maar 1 dag in de week en het verbaast mij enorm hoe mijn lijf daarop geageerd. Ik zie mijn lichaam ontwikkelen, kleding zit beter, veel minder blessures
( voorheen vaak last van nek en rug klachten en dat is duidelijk minder en of niet meer) ik merk dat ik sterker ben en nog steeds wordt, ik voel me daardoor ook veel beter. Ik ben dan ook heel benieuwd wat mijn resultaten zullen zijn als ik straks 2x ( eigenlijk liever 4x maar dat is niet realistisch) in de week te ga trainen.

Waarom raad je CrossFit aan anderen aan?
Ik denk dat Crossfit de kwaliteit van het leven verbeterd. Kun je gelukkig worden van Crossfit? Ja!

Wat is je favoriete beweging en welke beweging zou je graag onder de knie krijgen?
Mijn favoriete oefening is de Pull-up kipping en wil de Muscle-up onder de knie krijgen.

Beroep: Team Leider Albert Heijn XL
Leeftijd: 20
Gezinssituatie: Samenwonend met vrienden
Doet al CrossFit sinds: Juli 2017
Ging crossfitten met als doel: atletisch lichaam ontwikkelen en fitter worden. 

 

Welk beeld had jij over CrossFit voordat je eraan begon? Klopte dit beeld?
Ik volgde crossfit al een tijdje via social media en had al 2 documentaires gekeken op netflix van the fittest on earth en van Rich Froning. ik zag hoe ver mensen gingen voor een workout en hoe erg ze kapot waren na een WOD. Stijn (lid van crossfitnuldertien) is een maatje van mij en heb hem gevraagd of ik een keer meer doen kon met een les. Tijdens de les za ik hoe ver mensen gaan voor een WOD. Dit vond ik prachtig om te zien. Na de workout heb ik mezelf gelijk ingeschreven bij de box en is dit de beste keuze geweest voor mij.

Wat vind je het allerleukste aan CrossFit NulDertien?
Door Crossfit NulDertien kan ik mezelf constant tot het uiterste drijven van en tot het gaatje gaan. Daarnaast is de community er omheen geweldig en de shakes na een WOD zijn ook voortreffelijk.

Wat heeft CrossFit jou gebracht tot nu toe en wat zou je nog graag willen bereiken?
Het heeft me al veel dingen gebracht. Vorm van me lichaam gaat de goede kant op, ik zie elke maand weer meer en meer verschil. Zit veel beter in me vel, ga met ontzettend veel plezier naar de box toe en de community is geweldig. Je leert ontzettend veel mensen kennen en deelt samen een passie.
Ik wil graag in de toekomst mee gaan doen aan CF wedstrijden, meer leren over technieken van de bewegingen, me meer verdiepen in mobiliteit oefeningen om een betere atleet te worden en elke dag streven naar een gezonder en fitter leven om uiteindelijk als ik door de loting kom volgend jaar Maart 5 weken bootcamp te lopen voor sea ranger service. 12 van de 80 mensen zullen gekozen worden om daarna een jaar lang door heel Europa zeegebieden gaan beschermen.

Waarom raad je CrossFit aan anderen aan?
Je zult binnen no time fitter worden en veel verschil zien qua lichaamsbouw. Het geeft een enorme boost met trainen aangezien je met een groep van max 10 leden een WOD gaat verrichten. Je gaat na elke training zeer voldaan naar huis aangezien je gewoon kapot bent na een WOD.

Wat is je favoriete beweging en welke beweging zou je graag onder de knie krijgen?
Favoriete beweging moet denk ik toch wel de snatch zijn op dit moment. 1e keer dat ik de snatch ging trainen ging het me ontzettend goed af en sinds die dag doe ik deze beweging heel graag.
Er zijn op dit moment zoveel bewegingen die ik graag onder de knie wil krijgen maar de top 3 zal dan zijn: C2B (chest to bar), RMU (ring muscle ups) en T2B (toes to bar)

 

Beroep: Jurist
Leeftijd: 41
Gezinssituatie: Samen
Doet al CrossFit sinds: mei 2017
Ging crossfitten met als doel: Meer bewegen naast mijn yoga. vooral conditie en krachttraining. 

Welk beeld had jij over CrossFit voordat je eraan begon? Klopte dit beeld?
Ik kende crossfit eigenlijk nauwelijks. Ik had op Netflix bij het programma ‘the Ultimate Beastmaster’  gezien dat de crossfitters best ver kwamen. Even googlen op crossfit Tilburg en ik stuitte op de website van Crossfit 013 waar staat uitgelegd dat crossfit bestaat uit gevarieerde en functionele oefeningen. Dat sprak mij aan.
En dat beeld klopt zeker. Crossfit is zo gevarieerd, de workouts zijn uitdagend en iedere keer weer anders. Ik ga me zeker niet vervelen de komende jaren. In de sportschool had ik dat vaak wel.

Wat vind je het allerleukste aan CrossFit NulDertien?
De leuke, actieve community, iedereen moedigt elkaar aan. Dat altijd alles is onder begeleiding van goeie coaches. En de regelmatige workshops, waarin je meer leert over de bewegingen.

Wat heeft CrossFit jou gebracht tot nu toe en wat zou je nog graag willen bereiken?
De eerste verandering die me opviel is dat ik mentaal sterker werd. Tijdens een crossfit workout merk je vaak dat je veel meer aankunt dan je denkt. Als ik nu thuis of op het werk twijfel of ik iets wel zou kunnen, bedenk ik me dat ik het gewoon eerst moest proberen. En meestal lukt het dan ook.
Verder heb ik afgelopen september meegedaan aan De Rooi Pannen Spoorzone Run van 5 km. Zonder daarvoor extra te hoeven trainen, twee keer in de week crossfit was voldoende om dat te kunnen doen. En dat terwijl hardlopen echt niet mijn hobby is.

Waarom raad je CrossFit aan anderen aan?
Het is gevarieerd en uitdagend. Je hoeft je niet te vervelen. Er is een community waardoor het toch een soort van samen sporten wordt. We moedigen elkaar aan. Snel resultaat: je conditie en spierkracht gaan er op korte termijn snel op vooruit.

Wat is je favoriete beweging en welke beweging zou je graag onder de knie krijgen?
Snatches vind ik leuk, eigenlijk alle barbell bewegingen wel (niet dat ik ze al onder de knie heb). En ik zou graag een flink aantal reps strict pull-ups kunnen doen, zonder elastiek.